Typology:  Extension

Location:  Oslo, Norway

Year:  2018

Status:  Commission, Completed

Size:  100 m2

Client:  Private

Collaborators:  Woodcon, Trestandard

Team:  Tora Arctander, Marit Justine Haugen, Dan Zohar

House by an oak tree

"Someoone's sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago"

Warren Buffet

The extensions main ambition is to invite the old oak tree to be one with the house.

The intervention is a complete make-over throughout three floors, introducing common rooms, wet rooms sleeping rooms and sauna. The complete gable wall is in clear and milky white glass sheets, staging the oaks foliage as an ever-changing light and shadow theatre.

 

At the heart of the living space, a handmade, artistic Kachel oven is placed, connecting the old and the new, introducing a heat source, a gathering place for the long winter evenings.

"Whoever has learned how to listen to trees no longer wants to be a tree. He wants to be nothing except what he is. That is home. That is happiness."  Herman Hesse

Section Landscape

Cairns along the path

  • Facebook - Black Circle
  • HZA Instagram